Başkanımız

Turan KIRATLI
Turan Kıratlı, 1 Nisan 1952’de Kırıkkale Çelebi’de doğdu. Anadolu Üniversitesi A.Ö. İktisat Fakültesi Mezunu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ön lisansı ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ön lisansını tamamladı. Özel olarak din eğitimi aldı. Uzun yıllar İslam hukukunda feraiz dersleri verdi.  Bir çok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaptı. Aydınlar Ocağı, Birlik Vakfı, Kızılay Çocuk Esirgeme Kurumlarında çalıştı. Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Dernekleri Federasyonunda yönetim kurulu üyesi ve Genel Sekreter olarak çalıştı. Halen eğitim ve öğretime destek amaçlı Bilim ve İnsan Vakfı başkanlığını yürütmektedir. Otomotiv üzerine Hyundai firmasının ağır vasıta ve küçük araçlarının yetkili servis mümessilliği ve sigorta işleri ile meşgul oldu.

3 Kasım 2002 de İstanbul 3. Bölge Ak Parti milletvekili adayı oldu.

23. Dönem Kırıkkale Milletvekilliği yaptı. Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, Bayındırlık, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyeliği, Tacikistan Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı.