Arapça Kursu

Bilim ve İnsan Vakfı

Pratik Arapça Kursu

Eğitimin Amacı

Fıkıh, Hadis, Tefsir gibi İslami İlimlerde ana kaynakların dili olduğu kadar İslam Dünyasında 250 milyon Müslümanın dili olan Arapça, bugün gerek ticarî ve iktisadî hayatta, gerekse turizm ve diplomasi alanında büyük önem arz etmektedir.

Arapça metinleri okuyup anlama ve dilimize çevirme kadar Arapça konuşma ve yazma da önemlidir. Arapçayı, anadili olarak konuşan Arap akademisyenlerden; İngilizceyi, Fransızcayı, Almancayı anavatanında öğrenmek kadar anlamlı ve verimli olacaktır.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olarak İslami İlimler Fakültemizin yıllarca yurt dışında dil öğrenimi görmüş kadrolu Türk hocaları yanında; yabancılara Arapça öğretimi alanında uzman olan sözleşmeli Arap hocaların temelden ileri seviyeye kadar verecekleri derslerle Türkiye’de kaliteli ve seviyeli Arapça öğretiminin mümkün olduğunu göstermek en önemli hedeflerimizden biridir. Herhangi bir Arap ülkesine gitmeden ülkemizde Arapça öğrenilebileceğini, Arapça konuşulabileceğini ispat etmek istiyoruz.

Eğitimin İçeriği

Eğitim programımızda kaynakça olarak Silsiletü'l Lisan serisinden faydalanılmaktadır. 8 kitaplık setin her bir kitabı 1 kuru ifade etmektedir.  Her kurun eğitim süresi 100 ders saatidir. Her kurda ara sınav ve kur sonunda genel sınav yapılmaktadır. Kur sonundaki genel sınavda başarılı olan kursiyerler bir üst seviyeye devam etme hakkını kazanmaktadır.

Kimler Katılabilir

Arapça öğrenmek isteyen herkes, yaşı ve eğitim durumu ne olursa olsun bu kurlara katılabilir. Yeni başvuran bir kursiyerin katılacağı kur seviyesi, eğitim öncesinde gerçekleştirilen Seviye Tespit Sınavı ile belirlenmektedir. Kuran-ı Kerim okumayı bilen ya da İmam Hatip Lisesi mezunu olanlar kayıtta bu durumlarını belirtmelidirler.

Eğitim Sonunda Verilecek Belge

Eğitime en az %70 oranında katılım zorunludur. Devam zorunluluğunu yerine getiren katılımcılar, eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaları halinde "Eğitim Sertifikası / Kurs Bitirme Belgesi", başarılı olamamaları halinde ise "Katılım Belgesi" almaya hak kazanacaklardır.

Eğitim Süresi

80 saat

Eğitim Günleri

1. Grup: Haftaiçi Akşam Kursları